Hobbi bányászat indulás kis keretből egészen a farming!

A kriptovalután nagy kilövése előtt kevés és vagy kis teljesítményű videókártyákkal bányászni tényleg csak egy jó kis hobbi volt. Ám most a nagy ugrásnak köszönhetően ez a bányászati forma is kifizetődő lehet akár még hasznot is termelhet.

Mire is gondolok pontosan hobbi bányászat alatt? Mondjuk azt ,hogy valaki a saját számítógépével bányászik otthonról mondjuk éjszakánként.
Eddig ez valóban csak hobbi volt, hiszen az áramfogyasztás épphogy vissza jött sokszor még az sem. Viszont mégis sokan csinálták vagy mert jó tanulás kicsiben, vagy mert bíztak abban, hogy az általuk bányászott kriptovaluta értéke az egekbe szökik és majd akkor eladják. Nem egy hasonló storyt hallottam már.

Van egy ismerősöm akivel beszélgettem egy kerti partin a bányászatról és a kriptopénzekről. Előtte semmi tudása nem volt róla, de nagyon megtetszett neki a dolog.
Grafikai munkákkal foglalkozott így volt otthon egy viszonylag nagyobb teljesítményű videókártyája. Egészen pontosan egy 1080ti. Kiszemelt magának egy coint és kizárólag esténként mikor egyébként sem kellet a gép, bányászott vele. Kb napi 100 forint profitot hozott neki az áramszámlát leszámolva. Ami egyébként nem volt rossz. Eltelt pár hónap akár egy év is mire felhívott, hogy megköszönje a tippet és megkérjen, hogy építsek neki erre a célra gépet. Később kiderült ,hogy a coin ára amit bányászott 0,045 dolláról felment 7 dollára.

ez lehetne elég sok kriptoval foglalkozó ember szortija de én ezt első kézből tapasztaltam.

Az elszált videókártya árak ellenére lehet még egy két jó kártyát kifogni használtan. Amiből szépen félrerakva évek alatt akár egy komoly bányászfarmot is kialakíthatunk.
Kalkuláljunk kicsit ,hogy ne csak a levegőbe beszéljünk.
Vegyük úgy ,hogy van egy játékra alkalmas számítógépünk, de azt nem szeretnénk erre a célra használni mivel játszani szeretnénk rajta. ezért veszünk egy kiesebb direkt erre a célra kialakított keretet és egy új videókártyát. legyen mondjuk egy rx470 4 gb-os amivel már net annyira nem buli Ethereumot farmolni. Kiválasztjuk mondjuk egy feltörekvő coint pl a ravencoint.
veszünk még egy risert amit a gamer számitógépbe kötünk és hozzá csatoljuk az új használtan vásárolt kártyát.

Jelen pillanatban ez a kártya 1,24 dollárt hoz 12 centes áramszámlával. Ami azt jelenti, hogy 3 hónap múlva már vehetjük is a következő kártyát. Ami már felezi a megtérülési időt és vehetjük a 3.-at. És itt lesz a bibi nem fogunk tudni többet meghajtani a sima egyszerű számítógépünkkel. 3 kártya is már a nagyon necces kategóriába tartozik. de itt gyakorlatilag 40-50e forint befektetéssel már egy szép fizukiegészítés tudunk összehozni. Ezen a pontot kell majd eldönteni ,hogy beruházunk e egy nagyobb teljesítményű 8 gigás kártyára vagy maradunk ennél a modellen és ha kihasználtuk és meguntuk eladjuk.
Következő cikkünkben részletezzük, hogy mire is van szükség a bányászathoz. Milyen hardverek kellenek és mire kell odafigyelni a vásárlásnál

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük